Производители

От пепелта

Мара Георгиева 09 февруари 2020, 10:30

Точно преди година, на 10 февруари, час след края на работния ден пожар почти изпепелява най-голямото българско месодобивно предприятие "Унитемп", което се намира край пловдивското село Войводиново. Бизнесът на компанията е сринат, като това е вероятно едно от най-"скъпите" застрахователни събития на годината. Колко точно не е ясно, тъй като година по-късно все още няма крайно решение от застрахователя. Но дейността край Пловдив постепенно се възстановява, а плащането на обезщетение вероятно е близо.

Главният герой

Бизнесът на Петко Петков - собственик на "Унитемп", е в две свързани дружества: "Бартлинк интернашънъл" и "Унитемп". "Унитемп" изкупува от ферми свине и говеда, които се колят и транжират в собствена кланица и транжорна. Компанията произвежда и продукти от раздробено месо - кайма, кюфтета, кебапчета, бургери и др. Оборотът на двете дружества годишно е от порядъка на 50 млн. лв. До пожара.

На 1 септември 2019 г. дружеството започва работа в частично възстановени собствени сгради. "Въпреки пожара ще отчетем 28 млн. лв. приходи от продажби за миналата година и ще излезем на печалба", съобщи за "Капитал" Петко Петков.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK