Производители

Nespresso отвори първия си магазин в България

Сирма Пенкова 16 декември 2019, 12:22

Швейцарската компания Nespresso, която произвежда кафе машини, капсули за кафе и аксесоари, стъпи на българския пазар. Първият магазин на марката, собственост на Nestlé, беше открит в Paradise Center в партньорство с официалния дистрибутор на Nespresso в България - компанията "Есеф1 кофи". Целта им е магазинната мрежа да се разшири в столицата и други големи градове страната.

Модел на работа

Nespresso е създадена през 1986 г. в Швейцария и се позиционира във високия сегмент на производителите на кафе. До момента марката има над 792 магазина по цял свят и за пръв път отваря свой т.нар. Nespresso бутик и в София. На някои от по-големите пазари компанията стъпва директно, но тук решава да влезе чрез дистрибутора "Есеф1 кофи", които си партнират с гръцкия филиал Nespresso Hellas. Българското дружество е част от сръбската група "Есеф 1", която е специализирана в дистрибуцията на луксозни марки в региона. Групата е официален дистрибутор на Nespresso за Сърбия, Хърватия и Словения. По думите на мениджъра за България Симеон Горанов след доброто представяне на бизнеса на тези пазари решават да отворят магазин и тук.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK