Производители

"Активни потребители": "Палмовият продукт измести сиренето в баничките"

Мара Георгиева 14 октомври 2019, 10:46

От 15 анализирани проби "баници със сирене" в нито една не е открито сирене – в една не е открит пълнеж, в три е установена извара, в седем сиренето е заместено изцяло с палмов продукт, а в четири - частично. Това отчита проучване на асоциация "Активни потребители" на баници със сирене, закупени чрез тайни клиенти от павилиони и търговски обекти в София през септември 2019 г.

Богомил Николов, председател на асоциацията, уточни за "Капитал", че продуктите са закупени от баничарници в центъра и в кварталите "Дружба", "Гео Милев, "Западен парк", "Красна поляна", но не пожела да бъде по-конкретен. "За пръв път не даваме точни координати и имена на търговски обекти, защото сме взели проби само от 15, които веднага ще попаднат в прицела на контролните органи, а останалите 315 например, които правят същите нарушения, ще останат необезпокоявани на пазара", обясни решението Богомил Николов.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK