Производители

Азиатското поделение на AB InBev набра 5 млрд. долара от борсата в Хонконг

Капитал 24 септември 2019, 13:19

Световният лидер в пивоварната индустрия Anheuser-Busch InBev набра около 5 млрд. долара при първичното публично предлагане (IPO) на борсата в Хонконг. Общо 1.45 млрд. акции на Budweiser Brewing Company APAC – азиатското поделение на групата, бяха оценени на 27 хонконгски долара всяка. Това е в дъното на диапазона, чийто горен край беше 30 долара, се казва в съобщение на компанията. IPO-то е второто по големина в света за тази година, съобщава Reuters. По този начин Budweiser Brewing е оценен от пазара на 45 млрд. долара.

Добър сигнал за пазара в Хонконг

Въпреки че инвеститорите са купили акции в ниския диапазон, IPO-то на Budweiser Brewing показва доверието им към борсата в Хонконг, макар че антиправителствените протести и търговската война между САЩ и Китай продължават.

Публичното предлагане на Budweiser, чието портфолио от повече от 50 марки бира включва Stella Artois и Corona, също ще осигури така необходимия тласък на IPO-тата в Хонконг, който изостава от конкурента си в Ню Йорк. Компаниите са си осигурили от пазара в азиатския мегаполис 10.8 млрд. долара от средата на септември, което е доста по-малко от 41-те милиарда в Ню Йорк, показват данните на Refinitiv.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK