Производители

"Биовет" откри нов завод за ветеринарни лекарства на стойност 300 млн. лв.

Десислава Николова 17 септември 2019, 11:38

Вероятно най-голямата инвестиция през годината в производствени мощности - новият завод на ветеринарния производител "Биовет" в Пещера, отвори врати. Основният обект представлява цех за ферментация за производство на лекарства за животни с обем 3500 куб.м и по думите на собственика на компанията, Кирил Домусчиев, е най-голямата подобна инсталация в европейска държава.

Новият завод е финансиран от Европейската инвестиционна банка по плана "Юнкер" и стойността на новия строеж и инвестициите в завода на групата в Разград са на обща стойност 300 млн. лв., като 200 млн. лв. от тях са от ЕИБ.

Заводът беше открит от премиера Бойко Борисов и трима министри – на финансите, на икономиката и на околната среда.

Новото съоръжение

Строежът на новия завод продължи две години, като групата "Хювефарма" на братята Георги и Кирил Домусчиеви кандидатства за финансиране по плана "Юнкер" от 100 млн. евро, като съфинансирането за завода е от 50 млн. евро кредити и собствени средства. Отделно от новия завод в Пещера ще бъде построено и допълнително предприятие само за ветеринарни ваксини на площадката на "Биовет" в Разград. Стойността му ще бъде 70 млн. евро.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK