Производители

Американският производител на обезболяващи Purdue Pharma иска защита от фалит

Пламена Кацарова 17 септември 2019, 11:28

Производителят на популярното обезболяващо OxyContin Purdue Pharma подаде документи за защита от фалит в неделя, след като се поддаде на натиска върху нея заради участието й в опиоидната криза в САЩ, съобщава Reuters. Kомпанията, която се управлява от фамилията милиардери Саклър, има срещу себе си заведени хиляди дела именно заради OxyContin. Обезболяващото е с висок коефициент на пристрастяване, но е сравнително лесно за достъп чрез рецепта.

Как се стигна дотук

В края на миналия месец Съдът в Оклахома постанови, че Johnson & Johnson носи отговорност за подхранването на опиоидна криза в САЩ, като тя беше първата компания, която беше осъдена. Това отвори вратите за значителни правни действия и потенциално големи финансови санкции срещу редица фармацевтични компании, които досега са ги избягвали.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK