Производители

Lego отваря 160 магазина и акцентира върху Китай

Анина Сантова 05 септември 2019, 14:17

Датският производител на детски играчки Lego увеличава значително броя на брандираните си магазини и инвестира големи суми в развитието на електронната си търговия. Тези решения подсказват намеренията на компанията да се пребори с нарастващата конкуренция в индустрията, пише Financial Times.

Главният изпълнителен директор Нилс Кристиансен обяви, че ще бъдат отворени повече от 160 нови магазина тази година, което е растеж от близо 40%. Изглежда производителят на играчки си взима поука от срива на Toys R Us и на най-големия ритейлър в Северния регион Top Toy.

Въпреки всичко

След като голяма част от компаниите в сферата не успяха да намерят начин да се конкурират с все по-популярните дигитални устройства, Lego се оказа най-големият производител на играчки в света по размер на печалбата и продажбите. Въпреки това компанията претърпя неуспех през 2017 г., когато тези два показателя отбелязаха спад за първи път от 10 години насам.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK