Производители

"Захарни заводи" инвестира 1.6 млн. лева в нова производствена линия

Мара Георгиева 02 септември 2019, 10:51

"Захарни заводи" - Горна Оряховица, инвестира над 1.6 млн. лв. в нова производствена линия за пакетиране на захар в хартиена опаковка. Оборудването е последно поколение и е произведено в Германия, съобщиха от компанията.

Инвестицията

Новата машина подобрява производителността на труда. Тя е с капацитет 105 пакета по един и 105 - по половин килограм за една минута и 32 пакета по пет килограма за една минута. Машината предоставя по-удобна опаковка на потребителите. Разфасоването в хартия е стъпка към по-екосъобразно производство, уточниха за "Капитал" от компанията.

"Машината е закупена и въведена в експлоатация в периода на турбуленции и ожесточена ценова война на пазара на захар в Европа", коментира Валентина Ралева, изпълнителен директор на "Захарни заводи", цитирана в прессъобщението.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK