Производители

"Слънце Стара Загора - Табак" планира да прави нов завод с чуждестранен партньор

Десислава Николова 29 август 2019, 10:00

Бъдещият завод на най-малкия български производител на цигари - "Слънце Стара Загора – Табак", намери място в световната тютюнева преса, като Tobacco Journal International отдели сериозно място на плановете на близката до "Химимпорт" публична компания. Това е обяснимо просто защото нови цигарени мощности почти не се строят, тъй като континентът е пренаселен с огромни тютюневи гиганти и производителите предпочитат да ги затварят или преструктурират, а не да инвестират в нови.

От българския "Слънце Стара Загора – Табак" съобщиха пред "Капитал", че бизнесът ще се развива заедно с водеща международна компания в отрасъла, без да конкретизират повече намеренията си. Последният път, когато България привлече интереса на международните цигарени концерни, беше през 2011 г. около приватизацията на "Булгартабак", който в крайна сметка попадна в компании, гравитиращи около депутата от ДПС Делян Пеевски, а седем години по-късно марките бяха продадени на BAT, a фабриките за цигари - затворени.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK