Производители

Разклатеният автомобилен пазар в Китай поставя под въпрос бъдещето на Ford и PSA

Анина Сантова 31 юли 2019, 11:49

Нестабилният пазар на автомобили в Китай оказва огромно влияние върху чуждестранните производители. Някои от компаниите произвеждат доста под капацитета си, а това предизвиква опасения, че ще трябва да се оттеглят от най-големия автомобилен пазар в света. Най-потърпевши засега са американската Ford и собственикът на Peugeot - PSA, съобщава Financial Times.

Все по-малко

Ппродукция на двете компании е доста под капацитета на мощностите им заради обрата, който настъпи миналата година на китайския автомобилен пазар и доведе до исторически ниски нива на продажбите. Според анализ на изданието заводите на Ford в Китай са оперирали с 11% от потенциалните си възможности през първата половина на годината.

За същия период продажбите на Ford в Китай са се понижили с 27% на годишна база. Съвместният завод с китайската Changan е произвел само 102 автомобила през първата половина на годината, става ясно от данни на Асоциацията на китайската автомобилна индустрия. Това означава, че използваният капацитет е паднал под 1%. Другото съвместно предприятие на компанията с Dongfeng Auto работи на 22% от капацитета си. Групата заяви, че продажбите в Китай са намалели с 62% през първото полугодие.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK