Производители

Концесионерът на "Велинград" ще може да бутилира над 10 пъти повече вода

Иглика Филипова 29 юли 2019, 11:52

Концесионерът на находище "Велинград - Чепино" ще може да бутилира над 10 пъти повече минерална вода. Това стана ясно, след като Министерският съвет гласува да промени договора на "Акварекс-В" по искане на компанията. Според решението концесионерът, който е част от полската група Maspex, ще може да добива 108 хил. куб. м минерална вода вместо досегашните 10 хил. куб. м.

Промяната

Досегашният концесионен договор на "Акварекс-В" е сключен през май 2000 г. и е за добив на минерална вода от сондаж №5 "Горски пункт" на находището "Велинград - Чепино", община Велинград. По искане на компанията сега договорът е изменен, с което е увеличен общият годишен експлоатационен ресурс по концесията на 108 хил. куб. м минерална вода при дебит от 3.42 л/сек. Новите условия ще влязат в сила при подписване на допълнително споразумение между страните.

В края на миналата година стана ясно, че компанията ще инвестира 5 млн. евро в разширяване и модернизиране на производството.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK