Производители

BASF предупреждава за по-слаба печалба заради търговската война

Пламена Кацарова 10 юли 2019, 11:32

Германската химическа група BASF понижи годишната си прогноза и предупреди, че печалбата й ще намалее почти наполовина през второто тримесечие, съобщава Financial Times. Компанията обвинява за това забавянето на световната икономика и промишленото производство, предизвикано от търговското напрежение.

По-ниски очаквания

Най-голямата компания за химикали в света очаква печалбата преди лихви и данъци да падне с до 30% на годишна база през 2019 г. Предходната й прогноза беше за ръст в диапазона 1-10%. BASF очаква и лек спад в продажбите – в предишната прогноза се предвиждаше ръст от 1-5%.

Мрачните перспективи следват "значително по-слабо от очакваното развитие на бизнеса през второто тримесечие на 2019 г. и забавянето на световния икономически растеж и промишленото производство, главно поради търговските конфликти", се казва в изявление на компанията.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK