Производители

AB InBev ще направи най-голямото първично публично предлагане за годината

Пламена Кацарова 04 юли 2019, 10:00

Най-големият производител на бира в света Anheuser-Busch InBev цели да набере до 9.8 млрд. евро от листването на азиатския си бизнес в Хонконг, съобщава Financial Times. Очаква се това да бъде най-голямото първично публично предлагане в света за тази година, като най-вероятно ще надмине и IPO-то на Uber Technologies.

Детайлите

Азиатското звено на AB InBev - Вudwеіѕеr Вrеwіng Соmраnу АРАС, ĸoeтo има в пopтфoлиoто си нaд 50 биpи, щe пpoдaдe 1.63 млрд. aĸции нa цeнa мeждy 5.13 и 6.02 долара. Това ще донесе на компанията мeждy 8.3 и 9.8 млрд. долара. Taĸa пивоварът щe пoлyчи пaзapнa oцeнĸa oт дo 63.7 млрд. долара. Дори и при цена от дъното на диапазона, първичното публично предлагане ще надмине IPO-то на Uber, провело се по-рано тази година, чрез което компанията за споделено пътуване набра 8.1 млрд. долара. Очаква се търговията с акции да започне на 19 юли.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK