С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

VW и FiatChrysler може да бъдат глобени с над 2.5 млрд. евро, ако не намалят емисиите

Автор: Цветослава Гергинова 03 юли 2019

Автомобилните производители трябва да се съобразят с новите екологични изисквания на ЕС до 2030 г.

Volkswagen и FiatChrysler може да бъдат глобени с общо с над 2.5 млрд. евро, показва проучването Global Automotive Outlook на консултантската фирма AlixPartners. Санкциите ще бъдат наложени, ако автомобилните производители не успеят да изпълнят целите на Европейския съюз за намаляване на вредните емисии в периода 2021-2030 г.

Рамката цели намаляване на емисиите на парникови газове до 2030 г. с 40% спрямо нивата от 1990 г. От 2021 година правилата на Европейския съюз ще изискват от автомобилните производители да намалят въглеродния диоксид (СО2) от 130 до 95 грама на километър.

Прогнозите на AlixPartners се позовават на данни за замърсяване с вредни газове от края на 2017 година, но оттогава досега доста от големите автомобилни концерни са намалили емисиите на СО2 в атмосферата чрез увеличени продажби на електрически и хибридни превозни средства.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазар за над 150 милиона лева Продажбите на храни за домашни любимци са с двуцифрен ръст през последните години
eMAG отвори първия си магазин в София Онлайн търговецът откри обект в "Сердика мол", но обмисля и още в други градове