Производители

Daimler предупреди за по-ниски печалби през второто тримесечие

Пламена Кацарова 25 юни 2019, 10:46

Германският автомобилен производител Daimler предупреди инвеститорите, че печалбата за второто тримесечие ще е значително по-ниска от очакваната, съобщава Financial Times. Най-вероятно сумата ще е с около 500 млн. евро под прогнозите, а основната причина за това са по-високите от очакваните финансови загуби покрай продължаващите действия за отделяните вредни емисии от дизеловите автомобили. Това е третият път за тази година, в който производителят на Mercedes намалява прогнозата си за печалба.

"Ключово за намаляването на прогнозата за печалба е увеличението на очакваните разходи във връзка с различни текущи правителствени процедури и мерки по отношение на дизеловите автомобили на Mercedes-Benz", заяви представител на компанията.

Последствията

Провизиите ще влошат оперативната печалба на компанията за цялата година. Daimler предупреди акционерите, че сега очаква печалбата преди лихви и данъци да бъде близка до миналогодишната, която беше в размер от 11.1 млрд. евро.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK