Производители

Как търговската война между САЩ и Китай удари автомобилните производители

Анина Сантова 24 юни 2019, 11:30

Брандовете също не са защитени от търговските конфликти, когато става въпрос за физически стоки. За да продължат да се развиват, те трябва да докажат, че не могат да бъдат заменени, обяснява Елспет Чунг, директор в компанията за измерване на пазарната стойност на различни марки BrandZ, пред Financial Times. "Не става въпрос за продукта, а за това от какво клиентите се нуждаят в ежедневието си", казва тя. За да се компенсират високите тарифи, наложени от САЩ и Китай, цените растат. Марките ще трябва да оправдаят това. Например американските компании в Китай вече усещат лошите последици върху себе си", добавя тя.

Жертвите

През миналата годна продажбите на автомобили в Китай се свиха за първи път от 1990 г. насам, отчасти заради несигурността, породена от търговската война, която принуждава потребителите да се въздържат от покупки. Автомобилите вече на са третата по важност вносна стока от САЩ в Китай - от 10 млрд. долара за 2017 г. към миналата година стойността се е смалила с една четвърт до 6.65 млрд. долара по данни на Census.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK