Производители

Huawei отлага целта да стане най-големият производител на телефони в света

Йоан Запрянов 13 юни 2019, 10:56

Китайската компания Huawei вече не очаква да покрие целта си да стане най-големият производител на смартфони в света до края на годината, пише Reuters. Агенцията се позовава на изказване на Шао Ян, директор стратегии в подразделението на компанията за потребителска електроника.

Ян не коментира конкретни причини, но те са до голяма степен ясни. През май Huawei официално беше добавена към черния списък на САЩ и в момента тече 90-дневен период, в който американските компании трябва да сложат край на взаимоотношенията си с фирмата. Това включва Google, производителя на операционната система Android, която захранва всички телефони на компанията, както и различни производители на процесори и други части. Някои компании от партньорски страни на САЩ също ще спрат бизнеса си с Huawei, за да не рискуват гнева на американския президент Доналд Тръмп.

Според Ян в момента Huawei продава между 500 и 600 хил. смартфона на ден. Последните официални данни показват, че фирмата е вторият производител на телефони в света по обем – пред американската Apple, но зад корейската Samsung. Целта на Huawei е да се превърне в абсолютен лидер на пазара.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK