Производители

Оръжеен търговец инвестира 14 млн. евро в завод за преработка на плодове и зеленчуци

Михаил Ванчев 27 май 2019, 10:35

Дружеството "Балкан агрикалчарал", собственост на иракчанина с български паспорт Муханнед Наджим Абдуллах ал-Науаими, ще открие нова фабрика за преработка на плодове и зеленчуци в "Тракия икономическа зона" в района на пловдивското село Калековец. Това обявиха кметът на община Марица Димитър Иванов и изп. директор на зоната Пламен Панчев. Общият размер на инвестицията е 14 млн. евро, като тя ще бъде реализирана на два етапа. Информацията бе потвърдена и от управителя на компанията Стойчо Георгиев.

Това е втора инвестиция на Ал Науаими в сектора на преработката на плодове и зеленчуци, след като през 2016 г. откри завод за производство на доматено пюре в Пазарджик. Основният му бизнес е свързан с търговията на оръжие.

Втори завод в преработвателния сектор

"Балкан агрикалчарал" отвори през 2016 г. завод за производство на доматено пюре в Пазарджик, който има дневен капацитет за преработка на 700 тона според данните на самата компания. "През 2018 г. преработихме 30 000 тона домати въпреки крайно неблагоприятните климатични условия. Година по-рано достигнахме 36 000 тона – с около 20% повече. И през 2017 и през 2018 година обаче компанията ни е с положителен финансов резултат и печалба.", каза пред "Капитал" Стойчо Георгиев.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK