Производители

"Агрия" купува две фирми за търговия с растителни препарати

Иглика Филипова 14 май 2019, 10:50

Пловдивският производител на препарати за растителна защита "Агрия" ще придобие две компании, които търгуват с такива продукти. Едната е българската "Кампо 2007", която е и акционер в "Агрия", а другата е регистрираната в Лихтенщайн Zenith Crop Sciences, чието българско дружество производителят придоби преди две години. Това става ясно от подаденото уведомление в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което компанията иска разрешение за сделката и незабавно изпълнение на решението.

Концентрация

Според съобщението за предстояща концентрация "Агрия" планира да придобие едноличен контрол върху "Кампо 2007", което работи в областта на търговията на едро с препарати за растителна защита и торове. Дружеството участва с малък дял (0.4%) в "Агрия", но собствениците му "ММС-99" и "Амбус" са сред големите акционери в пловдивското дружество. За 2017 г. "Кампо 2007" отчита лек ръст на оборота до малко над 10 млн. лв.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK