С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"Нестле България" отчете лек ръст на печалбата за 2018 г.

Автор: Мара Георгиева 10 май 2019

През тази година компанията ще инвестира 7 млн. швейцарски франка в софийската си фабрика

Фотограф: Юлия Лазарова

"Нестле България" отчете лек ръст на печалбата за миналата година и запазване на приходите. Постъпленията от продажби са 258 млн. лв., а оперативната печалба е нараснала с 1.7% до 23.7 млн. лв. "Оборотът за първото тримесечие на 2019 г. е 68 млн. лв., което означава 3.6% органичен ръст и 5.5% реален вътрешен ръст", съобщи на пресконференция Емануел Артур, изпълнителен директор на българското дружество.

Инвестиции в нова производствена линия

През миналата година "Нестле България" е инвестирала 5.4 млн. лв. – за повишаване на прoизводителността и разработване на нови продукти (35%), за вендинг машини за кафе (32%), за безопасни условия на труд (15%), за реновиране на централния офис и дистрибуционния център (14%), за информационни технологии (4%). Част от средствата са били предназначени за обучение на работещите, включително и в чужбина, посочи Емануел Артур.

Обичайно компанията, която присъства от 25 години в страната, инвестира около 5 млн. лв. годишно в България, но през 2019 ще вложи 7 млн. швейцарски франка за увеличаване капацитета на една от производствените линии и подмяна на остаряло оборудване.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазар за над 150 милиона лева Продажбите на храни за домашни любимци са с двуцифрен ръст през последните години
Алекс Брату: Планираме да имаме 50 магазина на JYSK в България Мениджърът на датската мебелна верига за Румъния и България пред "Капитал"