Производители

Toyota прогнозира слаб ръст на печалбата заради високи разходи

Анина Сантова 09 май 2019, 14:39

Японският автомобилен производител Toyota прогнозира по-слаб растеж на оперативната печалба за тази година заради очакван спад на приходите и по-малко продажби в страната и Северна Америка. Това пише Reuters, като добавя, че компанията е изправена пред предизвикателството да намали разходите си за нови технологии, които се използват напоследък в автомобилната индустрия.

Прогнозата

Най-големият производител в Япония и вторият в света заяви, че очаква слаб ръст на годишната печалба от 3.3% до 2.55 трлн. йени (23.20 млрд. долара) до март 2020 г. Това е малко под прогнозата на анализаторите от Refinitv, която беше за 2.61 трлн. йени.

Очакванията на Toyota са през тази финансова година да продаде 10.74 млн. автомобила при 10.6 млн. през предходната. Причината за растежа от 1.3% е доброто търсене на автомобилите ѝ в Китай въпреки цялостното забавяне на най-големия пазар за автомобили в света.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK