Производители

Beyond Meat – безмесният дебют на борсата

Светлана Митрова 07 май 2019, 12:09

Нарастващата популярност на растителни алтернативи на животински храни направи Beyond Meat първия производител на "вегетарианско месо" на борсата. Фирмата се радваше на голям инвеститорски интерес, а търговията с акциите й на NASDAQ в четвъртък започна на цена от 46 долара, много над емисионната стойност от 25 долара. Максималната цена за деня достигна 72 долара, а търговията приключи на 65.5 долара, съобщава Reuters.

Beyond Meat, която предупреди, че може никога да не излезе на печалба, приключи търговията с пазарна капитализация от около 3.8 млрд. долара.

Конкурентоспособност и развитие

Във вторник компанията увеличи размера и цената на предлаганите акции след повишено търсене от страна на инвеститорите. Така тя се целеше в осигуряване на 240 млн. долара от IPO-то си. Тези средства ще позволят на компанията да се конкурира на все по-пренаселения пазар за алтернативно месо.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK