Производители

Kraft Heinz сменя главния си изпълнителен директор след отписването на 15 млрд. долара

Пламена Кацарова 25 април 2019, 10:00

Kraft Heinz ще смени главния си изпълнителен директор Бернардо Хийс след предупреждение за спад в печалбата, което разтърси глобалната индустрия за потребителски стоки. В началото на юли Хийс ще бъде заменен от Мигел Патрисио, който е работил в продължение на две десетилетия в пивоварния гигант Anheuser-Busch InBev. Патрисио е подкрепен от основателите на базираната в Ню Йорк инвестиционна група 3G Capital, контролираща Kraft Heinz, съобщава Financial Times.

Хийс си тръгва в критичен момент за Kraft Heinz, която се бори да увеличи продажбите в бавно растящата хранителна индустрия и е изправена пред въпроси от страна на инвеститорите относно бизнес модела, създаден от втория по големина акционер 3G Capital.

Хийс също така се присъединява към групата на мениджърите, които напускат хранителния сектор заради бързопроменящите се вкусове на потребителите. Лидерите на Unilever, PepsiCo и Colgate-Palmolive също се смениха през последните няколко месеца. Въпреки това спадът в резултатите на създадената чрез огромно сливане през 2015 г. Kraft Heinz, ръководено от бразилската 3G и Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет, е най-голямото разочарование в индустрията през последните години.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK