Сладолед за големи
Фотограф: Велко Ангелов
Дуетът зад сладоледа
Албена Стоянова е завършила гимназия за изобразително изкуство и дизайн и "Културология" в СУ "Св. Кл. Охридски". Помагала временно в заведение на свои познати, но кулинарията я увлича, след като натрупва опит, работи като главен сладкар на голяма верига ресторанти. А преди две години отваря в София свое ателие за поръчка на сладкиши и солени продукти под името "Работилничка за сладки моменти".
Деян Тошев е с техническо образование, но вече 12 години е в ресторантьорския бранш като главен готвач и мениджър в различни заведения.
С 500 лв. начален капитал
Сладоледите "Скреж" са предшествани от експерименти със скрежина (полузамразена напитка) с алкохол, както и от сладолед с шоколад, уиски и пушен бадем, който Албена Стоянова приготвя и предлага като десерт в заведението, в което работи. Той дава идея за първия общ фирмен продукт.
Целият текст е тук