Производители

AstraZeneca и Daiichi ще разработват заедно лекарство срещу рак в сделка за 6.9 млрд. долара

Анина Сантова 03 април 2019, 10:52

Биофармацевтичната AstraZeneca сключва сделка на стойност 6.9 млрд. долара с японската Daiichi Sankyo, за дa започнат съвместна работа по производството на ново лекарство срещу рак. Решението идва, след като английско-шведската компания се сблъска с голям спад в приходите за последното тримесечие. Акциите на Daiichi скочиха с 16% след новините за сделката, която AstraZeneca ще финансира от части чрез продажба на акции за 3.5 млрд. долара.

Трансформация в сектора

Споразумението ще включва авансово плащане на стойност 1.35 млрд. долара. Останалите 5.6 млрд. долара ще бъдат изплатени по-късно, като се вземат предвид преценката на регулаторите и целите за бъдещи продажби. И преди двете компании са работили заедно, но сегашната им сделка е една от най-големите в световен мащаб.

С нея те се съгласяват да си поделят разходите за разработка и реклама, както и печалбата от лекарството във всички държави с изключение на Япония, където Daiichi ще запази специални права. Прогнозата на японската група за годишните продажби на новия продукт са за 4.5 млрд, долара.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK