Производители

Производителят на чипове Nvidia купува израелската Mellanox за 6.9 млрд. долара

Йоан Запрянов 13 март 2019, 11:05

Американският производител на полупроводници и компютърни процесори Nvidia ще купи конкурента си в сферата - израелската компания Mellanox, срещу 6.9 млрд. долара, пише Financial Times. Сделката е една от най-големите за Nvidia, която търси начини да засили бизнеса си с чипове за центрове за съхранение на данни. Цената включва и дълговете на Mellanox и ще бъде изплатена изцяло в брой. До голяма степен сделката може да се разглежда като ключова за Nvidia, защото ще позволи на компанията да се концентрира върху бизнес, различен от гейминг индустрията, която е сред тежко ударените от икономическото забавяне на ръста на Китай.

Общо Nvidia ще плати 125 долара на акция за Mellanox – 14% над пазарната цена на компанията в края на миналата седмица. Според източници на FT Nvidia се е справила с конкуренцията на друг гигант в производството на чипове – Intel.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK