Производители

Levi Strauss се листва на борсата близо 30 години след като стана непублична

Пламена Кацарова 12 март 2019, 15:20

Модният гигант Levi Strauss ще се листне на фондовата борса близо три десетилетия след като компанията стана непублична, съобщава Financial Times. Това може да оцени компанията на до 6.2 млрд. долара.

Отново на борсата

Документи, подадени в Комисията по ценни книжа и борси (SEC) в понеделник, показват, че банкери продават акциите на компанията между 14 и 16 долара за брой. Повечето от акциите се продават от настоящи инвеститори. Сред най-големите акционери са членовете на семейство Хаас – потомците на германския имигрант Леви Щраус, който основава компанията през 1853 г.

Сегашните акционери продават 27.2 млн. акции, а самата компания - 9.5 млн., като това ще набере между 513 и 587 млн. долара за производителя на дрехи. Така на фона на обсъждания ценови диапазон компанията ще бъде оценена между 5.4 млрд. и 6.17 млрд. долара.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK