Производители

Ирландската Smurfit Kappa купува два български завода за хартиени опаковки

Иглика Филипова 05 март 2019, 10:48

Един от най-големите световни производители на хартия и опаковки - ирландската Smurfit Kappa, купува две български предприятия за велпапе: "Витавел" - Луковит, и "Балканпак" - Казанлък. Втората фабрика вече е придобита, става ясно от вписаната промяна на собствеността в Търговския регистър. В сделката влиза и търговското дружество "Елзем България", а двете компании от Казанлък са собственост на турския гражданин Мухсин Юзтюрк. Играланският производител явно е договорил и втори български завод, защото преди дни поиска разрешение от КЗК да купи и "Витавел" - Луковит.

Двете български фабрики са средно големи - с общо оборот от около 25 млн. лв., докато купувачът е гигант - приходите му са почти 9 млрд. евро. А покупките тук идват на фона на балканско разрастване - в Гърция и Сърбия.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK