Производители

General Electric продава фармацевтичния си бизнес за 21.4 млрд. долара

Пламена Кацарова 27 февруари 2019, 11:45

General Electric ще продаде фармацевтичния си бизнес на базираната във Вашингтон корпорация Dahaner за 21.4 млрд. долара, съобщава Reuters. Това е най-голямата промяна в стратегията на компанията откакто Лорънс Кълп пое поста на главен изпълнителен директор през септември. Миналата година GE отхвърли опита за закупуване на биофармацевтичното си разделение от Dahaner. Бордът на компанията обаче стана по-отворен за сделката, след като Кълп застана начело на компанията.

Сделката

Сделката ще е на стойност от 21.4 млрд. долара, като GE ще реализира близо 20 млрд. долара чиста печалба от нея, като така ще намали размера на дълга си, който в края на декември достигна 121 млрд. долара. Освен въпросната сума Danaher ще поеме и задълженията на GE във връзка с изплащането на пенсиите на вече оттеглилите се от работа служители, посочват от компанията.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK