Производители

Ирландски гигант в производство на опаковки купува завода в Луковит

Иглика Филипова 19 февруари 2019, 10:20

Ирландската компания Smurfit Kappa, която има над 350 предприятия за производство на хартия и опаковки в света и оборот от близо 9 млрд. евро за миналата година, ще придобие завода за опаковки от велпапе "Витавел" в Луковит. Това става ясно от съобщение за предстояща концентрация, подадено в Комисията за защита на конкуренцията. Подробности за сделката засега липсват, а от компаниите не бяха открити за коментар.

Разширяване на бизнеса

От краткото съобщение до антимонополното ведомство се разбира, че Smurfit Kappa ще придобие 100% от българското дружество. Очаква се сделката да окаже въздействие върху националния пазар на велпапе и опаковки от него и на пазара на хартии за велпапе. Въпреки разликата в мащаба, и двете компании работят в този сектор. Според уведомлението Smurfit Kappa извършва търговска дейност в България с велпапе и различни видове опаковки, а "Витавел" произвежда такива продукти.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK