Производители

Новият президент на Renault е "анти-Гон"

Капитал 28 януари 2019, 10:55

След няколко турбулентни месеца Карлос Гон вече официално има своя наследник начело на френския производител на автомобили Renault. Неговото име е Жан-Доминик Сенар, известен най-вече като досегашния изпълнителен директор на производителя на гуми Michelin. Въпреки че Гон, който продължава да бъде в ареста в Япония заради обвинения в злоупотреби в Nissan, не беше част от "предаването на властта" през седмицата, неговото име продължава да бъде най-споменаваното в Renault. Първоначалните сигнали са, че Сенар ще има много по-различен стил на работа, отколкото Гон. И по-важното - ще има на своя страна френското правителство, което продължава да бъде най-големият акционер във френския автопроизводител, пише Financial Times.

"Ще бъда щастлив да изпълнявам тази роля", каза Сенар при представянето му като президент, преди да започне да стиска ръцете на всички в залата в Париж. Жан-Доминик Сенар е на 65 години и досега беше изпълнителен директор в Michelin. Негов изпълнителен директор в Renault пък ще бъде Тиери Болоре. Двамата се разглеждат като напълно различни спрямо твърдия стил на работа на Гон, който се разглеждаше като външен човек от страна на френското правителство.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK