Производители

Henkel намалява прогнозата си за печалба

Пламена Кацарова 23 януари 2019, 10:15

Германският производител на перилни препарати Henkel предупреди, че рентабилността му ще намалее през 2019 г., тъй като увеличава инвестициите, за да стимулира растежа на "предизвикателните пазари". Слабата производителност миналата година също е оказала ефект, съобщава Financial Times. След новината акциите на компанията паднаха с повече от 10%, въпреки че групата заяви, че планира да раздаде по-големи дивиденти тази година.

Базираният в Дюселдорф производител на Persil и Loctite предупреди инвеститорите, че коригираният ръст на печалбата на акция ще бъде по-нисък, отколкото през 2018 г., което според предварителните данни е под собствените занижени цели на компанията.

Главният изпълнителен директор Ханс ван Байлен определи предстоящата година като "предизвикателна пазарна среда, характеризираща се с висока несигурност и волатилност, със смесена пазарна динамика и продължаващи насрещни влияния от валути и стоки".

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK