Производители

Ford и Volkswagen ще засилят партньорството си

Пламена Кацарова 15 януари 2019, 16:35

Volkswagen обяви ще произвежда пикапи съвместно с Ford и е отворен към това да изгражда електрически автомобили с американския производител в завода му в Тенеси, като част от обширното партньорство между двете групи. Компаниите ще си сътрудничат по няколко проекта, докато продължават преговорите им за сътрудничество в разработването на автономни и електрически автомобили, съобщава Financial Times.

Плановете

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс заяви на автомобилното изложение в Детройт, че групите ще комбинират производствата си на пикапи от среден размер, което ще осигури на германската компания достъп до САЩ, които са най-големият пазар на пикапи в света. Пикапите са сегмент, където Ford е силен, но VW е сравнително слаб. Този ход е "една от големите положителни последици от алианса с американската компания", коментира още Дийс. Той добави, че това ще разкрие 1000 нови работни места в завода на Ford, както и че съвместното производство на електрически автомобили там ще започне през 2022 г.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK