Производители

Eli Lilly купува Loxo Oncology за 8 млрд. долара

Пламена Кацарова 08 януари 2019, 11:17

Eli Lilly ще купи Loxo Oncology за близо 8 млрд. долара в брой, съобщава Reuters, като цитира съобщение на компанията. Това се случва заради желанието на компанията да създаде портфолио от лекарства за лечение на рак, причинен от редки генни мутации.

Серия от сделки

Сделката бележи най-голямото усилие на Lilly на бързоразвиващия се пазар на лекарства за лечение на рак и дава силен старт на годината за сливания и придобивания в сектора на здравеопазването. Миналата седмица американският фармацевтичен гигант Bristol-Myers обяви, че ще придобие биотехнологичната група Celgene, която произвежда лекарства срещу рак и възпалителни заболявания, за близо 74 млрд. долара. Съвместната компания ще предлага девет лекарствени продукта и ще генерира годишни продажби над 1 млрд. долара, като има голям потенциал за растеж в онкологията, имунологията и при грижите за сърдечно-съдовите заболявания. Сделката също така повиши надеждите за вълна от консолидация в сектора.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK