Производители

Храни: Самотният троен скок

Мара Георгиева 08 януари 2019, 11:10

Статията е част от специалното издание на "Капитал" "Гепард". Поръчайте списанието на хартия или в pdf формат тук

Месни, рибни и млечни продукти, зеленчукови консерви, хлебни изделия, сладкиши, ядки, пчелен мед. И през 2017 г. портфолиото на най-динамичните производители в хранителния бранш е твърде разнообразно. Само една компания в секторната класация на "Гепард" - "Булчикън", е с трицифрен скок на продажбите през 2017 в сравнение с 2016 и тя е начело на таблицата. Останалите в топ 20 отчитат ръст на приходите между 40% и 80%. За сравнение - година по-рано в топ 20 при храните имаше доста повече компании с над 100% ръст, а долният праг за влизане беше 95% растеж.

Топ 3

С ръст на продажбите от близо 188% през 2017 г. "Булчикън" заема лидерска позиция сред най-динамичните компании в сектора на храните. Дружеството има опит в отглеждането на живи птици и производството на продукти от тях от 2004 г. Притежава птицеферми за родителски стада в Севлиево и за патици за клане в Славяново, както и кланица в Севлиево. Акционери във фирмата са "Булфудс експорт" и "Болкан лайн". Компанията продава замразени и охладени патешки продукти в разнообразни разфасовки и опаковки, които разпространява под собствената търговска марка Penelope.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK