Производители

Nissan намалява производството в Китай заради понижено търсене

Анина Сантова 03 януари 2019, 10:42

Японският автопроизводител Nissan ще произвежда в Китай с 30 хил. превозни средства по-малко от планираното през следващите месеци. Това съобщава източник на Reuters, запознат с намеренията на компанията. Световните автомобилни марки се сблъскват с рязко намаляващо търсене на най-големия пазар за автомобили в света.

След като Ford и Hyundai ограничиха продукцията си в страната, сега, изглежда, е ред на Nissan да предприеме подобни мерки в Китай, където се наблюдава забавяне на икономиката и несигурност, породена от търговската война със САЩ.

Новите планове

Източникът на агенцията твърди, че компанията планира да намали производството в Китай за три месеца. По принцип автопроизводителите имат производствени планове за всеки от заводите си, които обаче могат да бъдат променени заради колебания в търсенето, проблеми във веригата за доставки и редица други фактори. Засега не е известно колко точно коли Nissan е предвиждала да произвежда в Китай през тези три месеца.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK