Производители

Нов завод за малц - към 2020 г.

Силвия Златкова 27 декември 2018, 12:40

Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: Плевен"

В България в момента има четири завода за малц - два на "Малтери Суфле България" в Плевен и Хасково, един в Чирпан и един на "Болярка". Френската компания обаче е безспорният лидер на този пазар и снабдява голяма част от производителите на бира в страната. Сега "Малтери Суфле" строи нов завод, който ще произвежда три пъти повече в сравнение със стария завод в Плевен от 70-те години на миналия век. С планираната инвестиция ние ще увеличим производствения капацитет с повече от 50% спрямо производството, което имаме сега, категоричен е прокуристът на дружеството Оливие Жофроа.

Въпреки че за инвестицията се говори от края на миналата година, към момента все още се финализира работният проект за инсталациите и в близките дни се очаква да излезе разрешението за строеж. Забавянето е свързано с някои детайли на проекта, казва Жофроа. В момента кипи усилена подготовка на строителната площадка, към имота се прокарват ток, вода. Следващият етап е самото строителство.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK