Производители

Полската Maspex влага 5 млн. евро в бутилирането на минералната вода "Велинград"

Мара Георгиева, Мария Иванова 06 декември 2018, 14:49

Новият собственик на минералната вода "Велинград" – полската Grupa Maspex, ще вложи 5 млн. евро в разширяване и модернизиране на производството си в родопския град. Инвестицията е част от по-мащабен проект на международната група за увеличаване и подобряване на производствения и складовия й капацитет в Полша, Румъния и България. Цялата стойност на проекта е 94 млн. евро, като 47 млн. евро от тях се финансират чрез заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) по т.нар. план "Юнкер". Проектът ще изпълнен в периода 2018/20 г.

Grupa Maspex, която е позната на българския пазар като собственик на соковете Queens и беше и сред кандидатите за "Девин", купи българската компания "Акварекс-В", която бутилира минералната вода "Велинград", в края на 2017 г. Сделката беше през дъщерното дружество "Тимбарк България", което придоби 99.84% от "Акварекс-В" срещу неоповестена тогава сума. Сега във финансовия отчет на купувача за 2017 г. е посочено, че стойността на придобиване на инвестицията в дъщерното дружество е била 8.14 млн. лв. Продавач беше компанията "Столарски и синове", която е еднолична собственост на председателя на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) Миролюб Столарски, чието семейство притежава автобусната компания "Карат-С" и велинградския хотел "Двореца".

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK