С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Бизнесът с чипове изведе Samsung до рекордна печалба

Автор: Анина Сантова 08 октомври 2018

Продажбите на смартфони обаче са под очакванията

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics прогнозира рекордна печалба за третото тримесечие благодарение на успешния бизнес с чипове въпреки слабите продажби на смартфон модела Galaxy S9.

Оперативната печалба е нараснала до рекордните 17.5 трлн. вона (15.5 млрд. долара), показват предварителните резултати на Samsung. За сравнение - средната прогноза на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, беше за 17.2 трлн. вона.

Благодарение на чиповете

В бележка до акционерите корейската компания обявява, че очаква ръст на приходите си с 5% на годишна база и ще достигнат 57.5 млрд. долара. Това е с 20% повече в сравнение с предходното тримесечие. Предварителните резултати на компанията не съдържат подробна информация и затова не може да се даде обективна оценка за нивото на търсене на висококачествените телефони за същото тримесечие, в което Apple пусна най-новия си модел Iphone, отбелязват от TechCrunch. Samsung няма да разкрие нетната си печалба и подробности за представянето на отделните подразделения, докато не обяви финалните си резултати по-късно този месец.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София