Производители

"Градус" ще получи дивиденти за над 27 млн. лв. от дъщерните си компании

Тодор Тодоров 01 октомври 2018, 12:42

Производителят на пилешко месо и продукти "Градус" ще получи общо 27 174 730 лв. под формата на дивиденти от дъщерните си дружества през тази година. Компанията, която направи най-голямото публично предлагане на борсата през това лято, потвърди и намерението си да разпредели 90% от печалбата си за тази година сред акционерите.

От съобщение до борсата става ясно, че на заседания на съвета на директорите, проведени на 27 септември, е решено част от печалбата за 2017 г. на дъщерните "Милениум-2000", "Лора -2004", "Жюлив", "Градус-1" да бъде разпределена под формата на допълнителен дивидент в общ размер на 3.35 млн. лв.

Допълнителен дивидент "Градус" ще получи и от "Градус 98", като става въпрос за почти 2.5 млн. лв.

"Съветът на директорите на "Градус" възнамерява да изпълни поетия ангажимент към инвеститорите, като предложи на Годишното общо събрание на акционерите през 2019 г. минимум 90% от печалбата на дружеството да бъде разпределена под формата на дивидент към акционерите", се посочва още в съобщението.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK