Производители

Lego очаква стабилизиране въпреки спада на печалбата за първото полугодие

Анина Сантова 06 септември 2018, 10:05

Продажбите и печалбата на Lego продължават да спадат. Резултатите идват в момент, когато новият главен изпълнителен директор се стреми да стабилизира най-печелившия производител на играчки. Приходите за първата половина на годината намаляха с 5% до 14.3 млрд. датски крони (190 млрд евро).

За 2017 г. те достигнаха най-ниската си стойност от 13 години, припомня Financial Times. Оперативната печалба също се сви до 4.2 млрд. датски крони (560 млн. евро), но въпреки това компанията води убедително пред американските Mattel и Hasbro.

Амбициозни цели

Lego посочва като причина за по-слабите си резултати поевтиняването на долара. Продажбите в световен мащаб обаче са се увеличи с 1% за полугодието, а оперативната печалба е нараснала с 4% при постоянен валутен курс, добавят от компанията.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK