Производители

Бизнесът създаде интернет платформа за търсене на дефицитни лекарства

Десислава Николова 12 юни 2018, 16:50

Първата интернет платформа за подаване на сигнали за недостиг на лекарства е била представена пред пациенти по време на седмата конференция на Федерация "Български пациентски форум". Платформата е създадена от Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства (БАРПТЛ) и работи 24 часа в денонощието. Асоциацията е неправителствина организация, който обединява компаниите, чийто предмет на дейност са паралелен внос и износ на медикаменти.

Гореща линия

На своята интернет страница www.parallel-trade-development асоциацията ще поддържа горещата линия за недостиг, като за улеснение на пациентите се изисква да се попълни само населеното място, телефон за обратна връзка и търсеното лекарство. В момента, в който сигналът бъде регистриран, от асоциацията ще започнат да търсят лекарството във фармацевтичните компании, търговците на едро и аптечната мрежа и ще се опитат да осигурят доставка възможно най-бързо. Платформата ще работи до момента, в който бъде готова електронната система за следене на пазара на Изпълнителната агенция по лекарствата. Според последните поправки в лекарствения закон, които в момента са в процедура по нотификация пред Европейската комисия, институцията ще трябва да следи продажбите и да забранява паралелния експорт на дефицитни медикаменти.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK