Производители

"Нестле България" планира ново намаление на използваните природни ресурси

Мара Георгиева 16 май 2018, 11:51

За последните шест години "Нестле България" е намалила разхода на вода за производствени нужди с 52%, или с 58 126 куб. метра, което се равнява на водата в 23 басейна с олимпийски размери. През 2018 г. българското дружество ще намали употребата на вода с още 4%, което се равнява на 1.5 млн. бутилки от литър и половина, обявиха от компанията на пресконференция.

Нула депонирани отпадъци

"Нестле България" отчита и икономия от 15% на използваната електроенергия за последните шест години, което се равнява на годишната консумация на 1200 средностатистически български семейства. Целта е през тази година използваното от компанията електричество да падне с още 2%, посочват от дружеството.

От март 2014 г. "Нестле България" не депонира отпадъци на сметище, защото те или се рециклират, или се използват за биогориво. Плановете за 2018 г. предвиждат намаление на генерираните отпадъците с още 160 тона. До 2025 г. корпорацията си поставя за цел да рециклира 100% от опаковките или да ги използва повторно, уточни Емануел Артур, изпълнителен директор на "Нестле България".

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK