С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"Нестле България" планира ново намаление на използваните природни ресурси

Автор: Мара Георгиева 16 май 2018

Компанията ще продължи да намалява концентрацията на захар, сол и мазнини в продуктите си

За последните шест години "Нестле България" е намалила разхода на вода за производствени нужди с 52%, или с 58 126 куб. метра, което се равнява на водата в 23 басейна с олимпийски размери. През 2018 г. българското дружество ще намали употребата на вода с още 4%, което се равнява на 1.5 млн. бутилки от литър и половина, обявиха от компанията на пресконференция.

Нула депонирани отпадъци

"Нестле България" отчита и икономия от 15% на използваната електроенергия за последните шест години, което се равнява на годишната консумация на 1200 средностатистически български семейства. Целта е през тази година използваното от компанията електричество да падне с още 2%, посочват от дружеството.

От март 2014 г. "Нестле България" не депонира отпадъци на сметище, защото те или се рециклират, или се използват за биогориво. Плановете за 2018 г. предвиждат намаление на генерираните отпадъците с още 160 тона. До 2025 г. корпорацията си поставя за цел да рециклира 100% от опаковките или да ги използва повторно, уточни Емануел Артур, изпълнителен директор на "Нестле България".

Целият текст е тук

Събития
Retail in detail 2018

Retail in detail 2018

Transforming Retail Together. How to Adapt to the New Frontiers

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София