Производители

"Градус" планира да разпределя 90% от печалбата си за дивидент

Тодор Тодоров 10 май 2018, 10:06

Ръководството на "Градус" ще предложи 90% от печалбата да се разпределя за дивидент след листването на борсата. Това съобщиха от компанията, която произвежда пилешко месо, яйца и колбаси. Информацията идва в момент, в който процесът по одобряването на проспекта за първично публично предлагане (IPO) в Комисията за финансов надзор (КФН) напредва.

На заседанието си на 8 май ръководството на регулатора е изпратило писмо с искане "за корекции на документите и допълнителна информация във връзка с потвърждаването на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството", става ясно от решението на КФН. Това означава, че скоро може да има одобрен проспект, а акциите на компанията да се пуснат за продажба преди летния сезон, който се счита за слаб за капиталовия пазар и не е много препоръчителен за IPO.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK