С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Печалбата на Adidas расте заради бизнеса в Северна Америка

Автор: Цветан Кръстев 08 май 2018

Финансовите резултати на германската компания са над очакванията на пазара

Най-големият производител на спортни стоки в Европа - германската компания Adidas, увеличава печалбата си през първото тримесечие на 2018 г. със 17% до 542 млн. евро, което е над очакванията на пазара за 510 млн. евро. Освен това глобалните ѝ продажби нарастват с 10% до 5.55 млрд. евро, съобщава Reuters.

Конкуренцията с Nike и Under Armour се засилва

Бизнесът на германската компания в Северна Америка има сериозен принос за подобрените финансови резултати. Adidas бележи годишен ръст на продажбите в региона през изминалото тримесечие от 21%, като по този начин се доближава до основните си конкуренти в бранша - американските групи Nike и Under Armour.

От Adidas обявиха, че сериозният ръст на продажбите на годишна база, който е най-високият през последните 9 месеца, се дължи на приетата маркетинг стратегия и партньорствата им с популярни личности като това с певеца Фарел Уилямс. От друга страна, продажбите на Nike и Under Armour през изминалия период са се понижили. В Северна Америка Nike отчита спад от 6%, а при Under Armour понижението е от 1%.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София