Производители

Nestlé ще плати 7.15 млрд. долара, за да продава продуктите на Starbucks по цял свят

Пламена Кацарова 08 май 2018, 13:02

Швейцарският конгломерат Nestlé ще плати на американската верига Starbucks 7.15 млрд. долара за правата за продажба на продуктите й по целия свят, съобщава Reuters. Това е една от най-големите сделки в историята на хранителния гигант.

Условията

Споразумението, обявено в понеделник, предоставя на Nestlé безсрочно право да продава продуктите на Starbucks – от кафе на зърна и капсули до чай, в супермаркети и ресторанти. Продуктите ще продължат да се пакетират в САЩ.

В рамките на сделката Starbucks ще получи от швейцарската компания авансово плащане в размер на 7.15 млрд. долара. Освен това на работа в Nestlé ще преминат 500 служители на Starbucks. В допълнение към плащането в брой Starbucks ще получава приходи от продажби на продукти и авторски и лицензионни възнаграждения. Сделката не включва готовите за употреба напитки на Starbucks.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK