С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"Нестле България" ще инвестира 4.6 млн. лв. през 2018 г.

Автор: Мара Георгиева 25 април 2018

За миналата година компанията отчита 258 млн. лв. оборот и 23.3 млн. лева оперативна печалба

"Нестле България" ще инвестира 4.6 млн. лв. през тази година. През 2017 г. дружеството е инвестирало близо 6 милиона лева, а от стъпването на компанията на българския пазар през 1994 г. - над 260 милиона лева, съобщи на пресконференция Мариан Маринов, финансов мениджър на компанията.

По 2.8 млн. лв. за нови продукти

Основните инвестиции по правило са насочени към по-висока производителност на труда, разработване на нови продукти, енергийна ефективност, обучение на персонала, информационни технологии, безопасност на хора/продукти, обобщи Мариан Маринов.

За последните десет години компанията инвестира средно по 300 000 лв. на година в обучения за персонал, по 2.8 млн. лв. в разработване на нови продукти, по 1.2 млн. в инфраструктура. За проекти, свързани с опазване на околната среда, средногодишната инвестиция е 550 000 лв., за подобрение качеството на продуктите - 1.5 млн. лв., за безопасност на работното място – 750 000 лв., съобщи Сара Вуйтене, директор на фабриката на "Нестле" в София.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София