Производители

GlaxoSmithKline се отказа от придобиването на бизнеса с продукти за грижа за здравето на Pfizer

Пламена Кацарова 26 март 2018, 10:37

Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline се отказа от намеренията за закупуване на бизнеса с продукти за грижа за здравето на Pfizer, съобщава Reuters. Сделката щеше да донесе на американската компания близо 20 млрд. долара.

Причините

GlaxoSmithKline, която обяви оттеглянето си в петък, беше смятана за водещ кандидат за придобиване на активите, след като Reckitt Benckiser напусна състезанието късно в сряда, а Johnson & Johnson се оттеглиха от търга още през януари.

"Ние ще продължим да преглеждаме възможностите, които могат да ускорят нашата стратегия за придобиване, но компаниите трябва да отговарят на нашите критерии и да не компрометират приоритетите ни за разпределяне на капитала", каза главният изпълнителен директор на GSK Ема Уалмслий. Акциите на GSK поскъпнаха с близо 4%, тъй като притесненията на инвеститорите за понижаването на потенциалния дивидент се понижиха.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK