С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

GlaxoSmithKline се отказа от придобиването на бизнеса с продукти за грижа за здравето на Pfizer

Автор: Пламена Кацарова 26 март 2018

Основната причина за това са притесненията на инвеститорите

Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline се отказа от намеренията за закупуване на бизнеса с продукти за грижа за здравето на Pfizer, съобщава Reuters. Сделката щеше да донесе на американската компания близо 20 млрд. долара.

Причините

GlaxoSmithKline, която обяви оттеглянето си в петък, беше смятана за водещ кандидат за придобиване на активите, след като Reckitt Benckiser напусна състезанието късно в сряда, а Johnson & Johnson се оттеглиха от търга още през януари.

"Ние ще продължим да преглеждаме възможностите, които могат да ускорят нашата стратегия за придобиване, но компаниите трябва да отговарят на нашите критерии и да не компрометират приоритетите ни за разпределяне на капитала", каза главният изпълнителен директор на GSK Ема Уалмслий. Акциите на GSK поскъпнаха с близо 4%, тъй като притесненията на инвеститорите за понижаването на потенциалния дивидент се понижиха.


Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София